Aluminium binnenkozijnen verven

Hoe moet je aluminium binnenkozijnen verven?

Grote kans dat je niet precies weet hoe je te werk moet gaan. Dat is geen probleem: bij Facet Werkt zetten we graag alle do’s en don’ts op een rij zodat jij goed voorbereid aan de slag kan! Misschien is verven niet iets wat je dagelijks doet. Laat staan dat je dagelijks je aluminium binnenkozijnen verft. Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat je niet iedere verfsoort blindelings op je aluminium kozijnen kunt gebruiken. Wanneer je je aluminium kozijnen binnen wilt verven kun je het beste watergedragen acrylaatverf gebruiken. Let wel op: voordat je het aluminium schildert moet je het eerst goed schoonmaken en goed schuren. Doe je dit niet, dan gaat de verf bol staan en komt het los.

Geanodiseerde aluminium

In het bovenstaand voorbeeld hebben we het over normaal aluminium. Je hebt echter ook nog geanodiseerd aluminium. Het verven van geanodiseerde aluminium binnenkozijnen is weer een andere tak van sport. Deze vorm van aluminium is lastiger te schilderen. Een manier om geanodiseerd aluminium te schilderen is door de kozijnen opnieuw te laten anodiseren. Het probleem van geanodiseerd aluminium is dat het hard en glad materiaal is. Het is daardoor lastig om een verf te vinden die z’n werk doet bij dit materiaal. Daarbovenop komt ook nog eens dat dit soort aluminium lastig te schuren is.

Aluminium binnenkozijnen verven makkelijker gezegd dan gedaan

Aluminium binnenkozijnen verven is dus makkelijker gezegd dan gedaan. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met welk soort aluminium je te maken hebt. Houd er daarnaast rekening mee dat aluminium drie tot vier lagen nodig heeft voordat het goed geschilderd is. Het gaat hier om één laag hechtprimer, één laag grondverf en één laag lakverf (wanneer je spuitbusverf gebruikt moeten dit twee lagen zijn).

Een vet- en roestvrije ondergrond is van belang wanneer je aluminium gaat verven. Daarnaast: ga voor hoogglans verf. Dit heeft een beter glansbehoud dan zijdeglans verf.

Wil je nu hulp bij de aluminium binnenkozijnen verven? Wij als Facet Werkt helpen je daar graag bij. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Facet Werkt is een technische, ondersteunende en facilitaire dienst uit Deventer. Bij Facet Werkt realiseren we onze werkzaamheden grotendeels vanuit een kleine werkplaats op de oude Gasfabriek in Deventer. Vanuit deze locatie maken we de mooiste producten voor onze klanten. Het bijzondere aan Facet Werkt is dat wij alle werkzaamheden uitvoeren samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit belemmert deze mensen daarentegen niet om vol enthousiasme aan de slag te gaan voor onze Facet Werkt Klusbrigade.

Wil jij de hulp inschakelen van de Facet Werkt Klusbrigade? Neem dan via het onderstaande formulier contact met ons op. Samen gaan we het product maken dat jij wenst!