Aluminium deurkozijn verven

Een aluminium deurkozijn verven. Hoe doe je dat? Als Facet Werkt hebben we al talloze aluminium deurkozijnen geverfd. We nemen je daarom graag mee in het proces over hoe je aluminium deurkozijnen verft. Geen tijd om dit allemaal zelf te doen? Neem direct contact met ons op en we helpen je graag met het verven!

Een aluminium deurkozijn verven: hoe doe ik dat?

Laten we beginnen bij het begin: het is niet zo dat je iedere soort verf op een aluminium deurkozijn kunt smeren. Watergedragen acrylaatverf wordt het meest aangeraden om aluminium deurkozijnen te verven. Het is belangrijk om eventuele roestplekken op het deurkozijn aan te pakken voordat je begint met verven. Vlekken kunnen ervoor zorgen dat het aluminium wordt aangetast. Dat wil je niet. Wanneer je de roestplekken eenmaal verwijderd hebt, kan het echte werk beginnen. We zetten graag even kort op een rij hoe je jouw aluminium deurkozijn vervolgens moet verven.

jason-leung-UB1fAuAPs8s-unsplash

Aluminium deurkozijn verven: het stappenplan

Stap 1: Maak het deurkozijn goed schoon en schuur het.
Stap 2: Plak randen rond het deurkozijn van bijvoorbeeld ramen, muren en vensterbank af.
Stap 3: Schuur het kozijn grondig.
Stap 4: Herhaal de eerste stap.
Stap 5: Breng de eerste laag grondverf aan.
Stap 6: Wanneer de grondverf droog is schuur je het kozijn nogmaals.
Stap 7: Breng de eerste laag lak of verf dunnetjes aan.
Stap 8: Wanneer de eerste laag droog is, breng je de tweede aan.
Stap 9: Verwijder de afplaktape als de verf nog niet droog is.
Stap 10: Na twee weken is de verf droog.

Lukt het aluminium deurkozijn verven jou nu niet? Wij helpen je graag een handje. Neem hiervoor contact met ons op via onderstaand formulier. Wil je weten hoe je aluminium binnen kozijnen moet verven? Dat lees je hier!

Neem contact op

Facet Werkt is een technische, ondersteunende en facilitaire dienst uit Deventer. Bij Facet Werkt realiseren we onze werkzaamheden grotendeels vanuit een kleine werkplaats op de oude Gasfabriek in Deventer. Vanuit deze locatie maken we de mooiste producten voor onze klanten. Het bijzondere aan Facet Werkt is dat wij alle werkzaamheden uitvoeren samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit belemmert deze mensen daarentegen niet om vol enthousiasme aan de slag te gaan voor onze Facet Werkt Klusbrigade.

Wil jij de hulp inschakelen van de Facet Werkt Klusbrigade? Neem dan via het onderstaande formulier contact met ons op. Samen gaan we het product maken dat jij wenst!